zaterdag 27 juni 2009

Veilig buiten spelen

Coco zegt...

Vandaag was het een drukte van belang in huis. De ouders van mijn baasje kwamen langs en er werden allemaal stalen dingen via het balkon omhoog gehezen... Ik vond het uitermate interessant om te zien hoe die mensen zich in het zweet stonden te werken.

Mijn baasje had mij verteld dat als Bindi er is, die kleine deugniet misschien via het balkon naar dat van de buurmannen zou kunnen. Of erger: dat ze op de rand zou willen springen en eraf kon vallen. Om dit te voorkomen had mijn baasje besloten om een soort kooi in het balkon te maken. Op die manier kunnen Bindi en ik dus niet meer van het balkon af en kan ons niets overkomen! Ik vind het allemaal prima, zolang ik maar naar de vogeltjes kan blijven kijken.

Als je op de foto's klikt kan je ze in het groot bekijken.

Zo zag het balkon er eerst uit:

En dit is het balkon nu:

Ik vind het wel jammer dat ik niet meer kan ontsnappen naar het balkon van de rechterbuurman, maarja, nu hoeft mijn baasje niet meer de hele tijd mij en de kleine Bindi in de gaten te houden als we buiten spelen!

Pootje,




Prinses Coco

maandag 22 juni 2009

Spullen voor Bindi

Coco zegt...


Mijn baasje kwam vandaag thuis met een hele grote kartonnendoos. Dat gebeurt wel vaker, meestal met lekkers en leuk speelgoed voor mij. Maar dit keer kreeg zei ze dat ik het speelgoed wat erin zat moest gaan delen met Bindi... dat vind ik natuurlijk niks, maargoed.

Het blijken dus allemaal spulletjes te zijn voor de kleine Birmaanse prinses. We zien hieronder onder andere:


- Krabplank
- Kitten 36 voer a 4 kilo
- Natvoer zakjes kitten instinctive
- Twee speelhengeltjes met veertjes
- Slaapmandje
- Balletjes en muisjes
- Kattenkruid zakje met belletje
- Halsbandje
- Speciale borstel
- Kattenmelk
- Voerbakjes
- Springveer speelgoed
- Adreskokertje
- Valeriaankussentje
- Prinses Coco ... *gniffel*



Zoals je ziet vind ik het allemaal wat veel voor zo'n klein prinsesje (en erg roze ook, ik ben meer van het rood). Ik had toch ook meer interesse in de kartonnendoos waar het allemaal in zat, dus ze mag het hebben, dat speelgoed.



Ik ga nu weer even lekker op het balkon zitten. Dit balkon wordt overigens volgende week door de vader van mijn baasje helemaal dicht gemaakt met betonwering (weet niet precies hoe dat soort mensenspul heet). Daardoor kunnen Bindi en ik niet per ongeluk over de rand springen of onder de afzetting door vallen. Goed he?

Pootje,



Prinses Coco

zaterdag 13 juni 2009

Bindi komt naar Amsterdam

Coco zegt...


Vandaag ging mijn baasje helemaal naar Waalwijk om de kleine Bindi te bekijken. Mijn baasje vertelde dat Bindi meteen lekker bij haar op schoot kwam liggen en er de hele tijd dat ze er was niet meer wegging! Bindi heeft heerlijk liggen slapen terwijl mijn baasje en die van de mama van Bindi gezellig zaten te kletsen. De broertjes van Bindi, Baco en Artos kwamen ook nog gezellig even gedag zeggen. En ook de vriendinnen van de mama van Bindi (die overigens Romy heet) kwamen langs, de prachtige dames Luna en Kaya.

Baasje met Bindi

Mijn baasje heeft nu afgesproken dat Bindi op 1 juli om 11 uur mee naar Amsterdam toe mag. Dan moet ik eerst een uurtje ergens anders naartoe zodat Bindi even kan rondsnuffelen. Nou, vooruit dan maar. Even dan...

De mama van Bindi (Romy) en pleegmama Luna

Mijn baasje kan niet wachten tot ze eindelijk die kleine pluizenbol kan gaan halen volgens mij, want ze knuffelt mij nu zo lang dat ik het een beetje irritant ga vinden en steeds wegloop.

Broertje Artos (boven) en Bindi (onder)

Ik ga maar eens even in het zonnetje liggen op de vensterbank nu het nog kan!

Pootje,


Prinses Coco

donderdag 11 juni 2009

Nieuwe foto's van Bindi

Coco zegt...



Vandaag kreeg mijn baasje via haar e-mail wat nieuwe foto's van de kleine Bindi. Ze groeit zo te zien heel erg goed. Ze wordt een echte kleine Birmaanse prinses!


Pootje,


Prinses Coco

Ik wil niet op de foto

Coco zegt...


Mijn baasje wil de laatste tijd steeds foto's van mij maken.

Ik begrijp heus wel dat ik een prachtexemplaar ben. Prinsessen zijn nu eenmaal erg bijzonder. Maar van foto's moet ik gewoon niets weten. Die nare lichtflits in je ogen en je baas die je zo lang vast aan het houden is... Kijk, hieronder bij de eerste foto dacht ik nog: vooruit, we doen wel een stoere foto:

Maar daarna was ik er echt klaar mee. Denk je dat mijn baasje er klaar mee was? Ohnee hoor. Bij de laatste foto was ik het zo zat dat ik niet eens meer probeerde om leuk te kijken. Bah, laat me los!

*Zucht*... gelukkig is ze nu opgehouden met gek doen en kan ik weer rustig op mijn dekentje gaan liggen. Gekke baasjes ook altijd!


Pootje,







Prinses Coco

dinsdag 9 juni 2009

Slapen is mijn hobby

Coco zegt...



Vannacht kon mijn baasje niet zo goed slapen. Ze ging de hele tijd draaien en woelen, echt heel irritant. Als prinses heb ik gewoon mijn schoonheidsslaapje nodig en dat gewoel de hele tijd beroofd mij hier uiteraard van.
De oplossing had ik gelukkig spoedig gevonden; ik ga gewoon lekker op het kussen van de baas liggen! Dan kan ze draaien wat ze wil, maar dan heb ik er in ieder geval geen last van. Kijk maar:


Verder liet mijn baasje vanmiddag iets heel gaafs zien aan mij. De eigenaresse van de mama van Bindi heeft namelijk een hele mooie banner gemaakt van mij met die kleine pluizenbol. Mijn baasje heeft die meteen een vaste plek gegeven onderaan deze site, maar ik zal hem hier ook even neerzetten zodat iedereen goed kan zien hoe knap ik ben en hoe leuk die kleine Bindi is:

Zo. En nu ga ik weer verder slapen.

Pootje,








Prinses Coco

maandag 8 juni 2009

Een vriendinnetje?

Coco zegt...



Mijn baasje doet de afgelopen dagen een beetje raar. Ze is heel vrolijk en babbelt met iedereen wat af. Ze heeft me laatst namelijk verteld dat ze een vriendinnetje voor mij gaat zoeken. Ze vind dat ik moet leren om te spelen zoals alle andere katten en ze wil niet dat ik mij eenzaam voel als zij over een tijdje veel van huis weg is. Ik vind dit natuurlijk allemaal onzin. Ik vind het wel prima zo, de hele dag lekker op een dekentje liggen slapen. Alle aandacht voor mezelf! Ik ben niet voor niets "Prinses Coco"! Maarja, als mijn baasje zich wat in haar hoofd haalt...

Ze heeft haar oog laten vallen op een kleine kitten. Dat is een Heilige Birmaan poesje. Ze wil dat poesje dan Bindi gaan noemen. Bindi is geboren op 1 april (zeker een grapje!) van dit jaar en is nu dus ongeveer 11 weekjes oud. Ze heeft hele mooie blauwe ogen zegt mijn baasje. Tss... nou vast niet zo mooi als mijn oogjes hoor!

Dit is Bindi:

Mijn baasje gaat aankomende zaterdag bij Bindi en haar familie op bezoek bij Cattery de Luro in Waalwijk. Daar verheugt ze zich volgens mij heel erg op! Ze gaat dan kijken of Bindi haar ook wel leuk vind. Als dat zo is, dan gaat ze Bindi waarschijnlijk rond 1 juli ophalen en hiernaartoe brengen. Ze is daar volgens mij wel een beetje bang voor. Ik was in het asiel niet zo lief voor andere katten namelijk. Ik blies naar ze als ze in de buurt kwamen. Maarja, dat waren ook een heleboel hele grote volwassen katten in een omgeving die ik helemaal niet leuk vond! Daar werd ik heel chagrijnig van. Maar een klein onschuldig kitten is misschien wel heel erg leuk hoor. Dat ligt ook een beetje aan Bindi. Ik hou er niet zo van als Bindi aan mij zit met haar pootjes, dus als ze mij in het begin een beetje metrust laat dan worden we later vast hele dikke vriendinnetjes!

Als Bindi hier is mag ze van mijn baasje ook voor dit blog verhaaltjes maken. Nou, vooruit dan maar.

Verder heeft mijn baasje allemaal leuke dingetjes voor Bindi besteld bij Zooplus en gaat ze nog veel meer dingetjes kopen. Ik vind het allemaal maar raar, dat kittenspeelgoed. Niks aan.

Ik hou jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen rond mijn nieuwe vriendinnetje Bindi uiteraard!


Pootje,









Prinses Coco

Coco stelt zich even voor

Coco zegt...



Hallo allemaal! Ik ben Coco. Ik ben al negen jaar oud. Mijn baasje heeft mij afgelopen april opgehaald uit het asiel Crailo in Hilversum. Ik vond het daar helemaal niet leuk. Ik trok al mijn haren uit bij mijn achterpootjes en buik. Al die vreemde katten die de hele tijd aan mij willen zitten vond ik maar niks. En vreemde mensen die over mijn kont aaien vond ik ook heel vervelend. Dan blies ik dat ze daarmee op moesten houden.

Gelukkig kwam er na een maand in het asiel te hebben gezeten een student uit Amsterdam in het asiel kijken. Zij zag mij zitten te chagrijnen op een kist en kwam naast mij zitten. Maar zij aaide mij ook op mijn kont! Dus blies ik. Gelukkig snapte zij wel dat het niet om haar persoonlijk ging en besloot ze mij toch mee naar huis te nemen. Joepie!

Die nacht kroop ik meteen bij haar in bed en de week erna sliep ik bijna de hele dag door! Zo moe was ik van die ellende in het asiel. Nu ben ik helemaal gek op mijn baasje Fleur. Ik volg haar het hele huis door en ga altijd lekker in haar buurt liggen als ze aan het studeren is. Wanneer ze even weggaat wacht ik op haar bij de voordeur tot ze weer terug is.

Ik ben gek op eten! Ik lust bijna alles wel, ook mensenvoer. Als mijn baasje niet oplet pik ik graag stiekem eten van het aanrecht, ookal weet ik heel goed dat ik dat niet mag doen, hihi. Als mijn baasje dan aan komt lopen spring ik snel van het aanrecht, maar jammer genoeg hoort ze dat en krijg ik alsnog straf...

Mijn baasje heeft ook nog een hamster in een kooitje. Die vind ik echt heel interessant. Dat beestje beweegt pijlsnel door dat kooitje. Soms probeer ik mijn snuitje tegen het snuitje van de hamster te doen als die haar snuitje door de tralies doet, maar dat mag niet van mijn baasje. Ik heb al een keertje stiekem toen mijn baasje onder de douche stond de hamster uit de kooi gehaald en lekker afgelebbert. Mijn baasje was toen heel erg boos op mij en geschrokken!
Je hoort het al; ik kan best ondeugent zijn! Maar ik ben ook heel lief hoor. Ik geef mijn baasje graag kopjes en likjes op haar neus.

Oja, en mijn baasje heeft ook nog vissen in een aquarium! Die vissen interesseren mij niet zo, maar dat water waar die beestjes in zwemmen smaakt echt heel erg lekker. Hier zie je mij van dat heerlijke spul drinken:





Veel lekkerder dan kraanwater in mijn bakje!


Ik vind het heerlijk om op het balkon naar alle buren hier te kijken. Alleen de bovenbuurman met zijn lawaaierige prullenbak op het balkon vind ik wel wat eng. Ik lig ook graag op de deurmat bij de voordeur in het zonnetje. Als de zon niet schijnt zit ik graag voor het gordijn bij de voordeur alle studenten te bespieden.

De komende tijd zal ik jullie via deze computer, waar ik heel goed mee overweg kan, op de hoogte houden van mijn luizenleventje bij mijn baasje. Ik vind dat computeren alleen soms wel wat vermoeiend... Dus kom regelmatig een kijkje nemen!



Pootje,






Prinses Coco